rahkamunkki Rahkamunkki ohje sweet

Rahkamunkki

Sulata voi. Sekoita jäähtynyt voi, rahka ja kananmuna keskenään. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Lisää seokseen sitruunan kuori ja -mehu sekä vesi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rahkaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa (170-180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.

Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin palloja. Kypsennä 4 munkkia kerrallaan noin 3 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.

Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä. Rahkamunkit ovat parhaimmillaan heti tuoreina.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 328 kcal / 100 g
Energia 1377 kJ / 100 g
Proteiini 6,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 38,4 g / 100 g
Rasva 16,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 23,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %