pehmeät, sämpylät Pehmeät sämpylät ohje salty

Pehmeät sämpylät

Lämmitä neste haaleaksi.

Liuota hiiva,suola ja sokeri nesteeseen.

Lisää vehnäjauhoja vähin erin.

Yhdistä pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa,kunnes irtoaa astian reunoista.

Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa pöydällä,jaa 10 osaan ja leivo pitkänomaiseksi sämpylöiksi.

Jauhota sämpylät päältä ja jätä kohoamaan leivinpaperin päälle pellille,liinalla peitettynä.

Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal / 100 g
Energia 1033 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 39,8 g / 100 g
Rasva 6,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,1 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %