, , gruusialainen, kaalilaatikko 4 Gruusialainen kaalilaatikko ohje salty

4 Gruusialainen kaalilaatikko

  1. Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.

  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.

  3. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.

  4. Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Paista kaalilaatikkoa 150 asteessa noin 60 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 392 kJ / 100 g
Proteiini 4,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,5 g / 100 g
Rasva 6,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %