turkkilaiset, pavut Turkkilaiset pavut ohje salty

Turkkilaiset pavut

  1. Lisää pannulle 2 rkl oliiviöljyä.
  2. Kuullota öljyssä yksi keskikokoinen sipuli ja lisää valkosipulin kynnet murskana.

  3. Kuullotele näitä hetki että pehmenevät, lisää sitten vihreitä papuja 400 g.

  4. Jos pavut ovat jäisiä, anna niiden hetki sulaa pannulla ennen kuin lisäät 200 g tuoretta tomaattia kuutioina.

  5. Ripsauttele joukkoon mustapippuria ja suolaa oman maun mukaan, ehkä noin 1 tl.

  6. Anna tekeytyä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes paput ovat aivan pehmeitä ja tomaatit sulaneet joukkoon.

  7. Anna jäähtyä reilusti ennen ruokailua jotta maut tulevat parhaiten esiin. Toimii myös kylmänä alkupalana hyvin.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 62 kcal / 100 g
Energia 256 kJ / 100 g
Proteiini 1,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 4 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %