anitta, kevytpizza Anitta kevytpizza ohje salty

Anitta kevytpizza

  1. 50-pizza  4 annosta Valmistusaika: n. 40 min Ainekset: 3 dl täysjyväruisjauhoja 1 dl durumvehnäjauhoja n. 1,5 dl vettä 1 rkl oliiviöljyä Tomaattikastike: 1 tlk tomaattipyreetä ½ sipuli silputtuna 1 tl oreganoa suolaa sokeria tilkka oliiviöljyä Kuorrutuksen: ¾ dl juustoraastetta (esim. Emmental) Täyte: 2–3 tomaattia ½ valkosipulinkynsi 1 rkl oliiviöljyä ½ prk raejuustoa ½ palloa puhvelimozzarellaa

rucolaa

tuoretta basilikaa suolaa ja pippuria

  1. Kuumenna uuni ja laakeareunainen uunipelti 250 asteeseen. Tee sitten pizzataikina: sekoita vesi, öljy ja jauhot kiinteäksi taikinaksi ja vaivaa palloksi jauhotetulla pöydällä.

  2. Sekoita tomaattipyreen joukkoon mausteet, öljy ja sipulisilppu.

  3. Kauli taikina erittäin ohueksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Levitä pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja juustoraastetta ja siirrä pizza sitten leivinpaperilta liu’uttamalla kuumalle uunipellille. Laita paistumaan uunin alaosaan noin 5–7 minuutiksi, kunnes pohja on rapea ja juusto sulanut.

  4. Kun pizza on uunissa, revi mozzarella valmiiksi. Kuutioi tomaatit ja sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, oliiviöljy, pippuri ja suola.

  5. Levitä juuri uunista otetun tulikuuman pizzan päälle revitty mozzarella, raejuusto ja tomaattitäyte sekä basilika ja rucola.

Lähde ja sitaatit: Nina Sarell, Fiftaa itsesi kuntoon 50. 50 keittokirja (Minerva kustannus 2018.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal / 100 g
Energia 626 kJ / 100 g
Proteiini 5,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 17,1 g / 100 g
Rasva 5,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %