rucolaa
tuoretta basilikaa suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni ja laakeareunainen uunipelti 250 asteeseen. Tee sitten pizzataikina: sekoita vesi, öljy ja jauhot kiinteäksi taikinaksi ja vaivaa palloksi jauhotetulla pöydällä.
Sekoita tomaattipyreen joukkoon mausteet, öljy ja sipulisilppu.
Kauli taikina erittäin ohueksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Levitä pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja juustoraastetta ja siirrä pizza sitten leivinpaperilta liu’uttamalla kuumalle uunipellille. Laita paistumaan uunin alaosaan noin 5–7 minuutiksi, kunnes pohja on rapea ja juusto sulanut.
Kun pizza on uunissa, revi mozzarella valmiiksi. Kuutioi tomaatit ja sekoita joukkoon murskattu valkosipuli, oliiviöljy, pippuri ja suola.
Levitä juuri uunista otetun tulikuuman pizzan päälle revitty mozzarella, raejuusto ja tomaattitäyte sekä basilika ja rucola.
Lähde ja sitaatit: Nina Sarell, Fiftaa itsesi kuntoon 50. 50 keittokirja (Minerva kustannus 2018.