lämpimät, leivät Lämpimät leivät ohje salty

Lämpimät leivät

Tämä ohje on syntynyt, kun mietin, miten käyttäisin juustonpalan, josta ei saa enää juustohöylällä irrotettua järkeviä siivuja. Aloita siis raastamalla loput juustosta kulhoon. Murra isommat palat sormin. Aseta neljä ruisleipää leivinpaperille pellin päälle. 

Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynsi. Lorauta kunkin leivän päälle vähän oliiviöljyä, noin puoli teelusikallista. Ripottele sitten leipien päälle tasaisesti sipulit, noin ruokalusikallinen kurpitsansiemeniä ja päälle juustoraaste. 

(Näihin leipiin sopivat hyvin myös uuninkestävät kasvikset, kuten tomaatti, paprika tai sienet.) 

Mausta leipäset oreganolla tai basilikalla. 

Paista leivät 200 asteessa 12 minuuttia tai sitten, kun juusto on kunnolla sulanut.

Nautiskele ketsupin, kurkkusalaatin ja kylmän juoman kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 294 kcal / 100 g
Energia 1234 kJ / 100 g
Proteiini 13,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,2 g / 100 g
Rasva 15,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %