Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita taikinan ainekset yhteen ja anna turvota hetki kylmässä. Lihapullat pysyvät paremmin kasassa, kun valmistat ne kylmästä taikinasta.
Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi laakeassa kasarissa. Näin lihapullat mahtuvat hyvin kastikkeen joukkoon, eikä niitä tarvitse kasata päällekäin. (Katso kastikkeen ohje alta.)
Pyöritä pieniä tiiviitä lihapullia ja nostele ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Älä sekoita kastiketta paljon, muuten lihapullat hajoavat.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä. Nosta yksi lusikalla kastikkeesta tarkistaaksesi kypsyys puolen tunnin jälkeen.
Keitä pasta ja tarjoile se lihapullakastikkeen kanssa.
Tomaattikastikkeen valmistus: Laadukkaista säilyketomaateista tehty kastike on todella hyvää.
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa soseeksi. Kaada kattilaan ja kuumenna. Kermaisen kastikkeen saat lisäämällä joukkoon 2 dl kermaa.
Tarjoa tumman pastan ja salaatin kanssa