katkarapurisotto, , valio, , ohje, Katkarapurisotto (Valio, ohje) ohje salty

Katkarapurisotto (Valio, ohje)

Valmistusohje

Sulata Oivariini kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Kaada riisi kattilaan ja sekoittele kunnes riisi on kuultavaa.

Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä purutuntuma jäljellä. Anna kiehua miedolla lämmöllä yht. 15 - 20 min. Kypsä risotto on kosteaa ja mehevää.

Mausta sitruunamehulla ja -pippurilla. Lisää joukkoon crème fraîche ja herneet. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja kuumenna nopeasti, etteivät ne sitkisty.

Lisää risottoannosten päälle juustolastuja. Voit vuolla lastuja esim. perunankuorintaveitsellä.

Tarjoa heti alku- tai pääruoaksi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal / 100 g
Energia 541 kJ / 100 g
Proteiini 5,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 12,8 g / 100 g
Rasva 6,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %