rahkapiirakka, mka Rahkapiirakka MKA ohje sweet

Rahkapiirakka MKA

Valmista ensin pullataikina. Pullataikinan raaka-aineet aineslistalla alkavat hiivasta ja päättyvät kardemummaan. Loput ainekset kuuluvat rahkatäytteeseen.

Käytä pohjan alaltaan puolikkaan uunipellin kokoista paistovuokaa jossa on korkeudeltaan peukalon pituutta vastaavat reunat.

Taikina ja rahkatäyte riittää kahteen vuokaan. Kaulitse leivinpaperin päällä taikinanpuolikas alaltaan uunivuoan pohjan kokoiseksi ja painele vuoan pohjalle. Älä tee taikinasta reunoja piirakalle.

Levitä rahkaseoksesta puolet taikinapohjan päälle. Kun levität täytteen niin ettei pohjasta jää edes reunat näkyviin säästyt voitelulta. Lopuksi ripottele rusinat tasaisesti rahkatäytteeseen.

Paista +200c 25 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal / 100 g
Energia 1342 kJ / 100 g
Proteiini 10,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 45,8 g / 100 g
Rasva 10,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 21,6 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 69 %