peksun, perunamunakoiso Peksun perunamunakoiso ohje salty

Peksun perunamunakoiso

1–2 munakoisoa

1 iso peruna

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

20 g tuoretta inkivääriä

2–3 rkl öljyä

1 tl kuminan siemeniä

1 tl haldia eli kurkumaa

½ tl chilijauhetta

½ tl currya

¼ tl garam masalaa

1 pieni tomaatti

1 tl suolaa

2–4 dl vettä

Koristeeksi runsaasti hienonnettua korianteria

Työvaiheet

Huuhtele munakoisot ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Nosta kylmään vesiastiaan odottamaan.

Kuori ja kuutioi peruna. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit, inkivääri ja kuminan siemenet. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Ripottele joukkoon haldi, chilijauhe, curry ja garam masala.

Kuutioi tomaatti ja lisää mausteiden joukkoon. Kuullota viitisen minuuttia, jotta mausteiden aromit avautuvat.

Huuhtele perunakuutiot ja lisää kasariin. Paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää vesi.

Hauduta kannen alla 8–10 minuuttia. Jos paistos kuivuu liikaa, lisää vettä pienissä erissä.

Huuhtaise munakoisot ja lisää kasariin. Sekoita ja hauduta viitisen minuuttia ilman kantta, kunnes munakoisot ovat hieman pehmenneet.

Ripottele päälle runsaasti korianteria.

Tarjoile basmatiriisin ja naanleivän kanssa

 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal / 100 g
Energia 236 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,5 g / 100 g
Rasva 3,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %