korppu Korppu ohje salty

Korppu

Ainekset 15 annosta

Sulata voi, anna hieman jäähtyä, sekoita kardemumma voisulaan ja anna jäähtyä vielä hieman. Vatkaa munat kuohkeiksi muutaman minuutin ajan, lisää voisula ja sekoita hyvin. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Anna nousta 5-10 minuuttia.  Muodosta kostein käsin 25-30 senttiä pitkä pitko ja muotoile siistiksi, laita pitko leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, ota pelti uunista ja laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Leikkaa pitko viistoiksi noin 1,5 senttiä leveiksi viipaleiksi ja erota ne toisistaa niin että niiden väliin jää hieman ilmatilaa. Laita takaisin uuniin ja jätä uunin luukku hieman raolleen esimerkiksi puulastan avulla.  Kuivata korppuja noin 1,5 tuntia, ota uunista jos tuntuvat kuivilta, muussa tapauksessa jatka kuivattamista.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 382 kcal / 100 g
Energia 1598 kJ / 100 g
Proteiini 13,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,7 g / 100 g
Rasva 32,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,2 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %