poke, bowl, lohi Poke bowl lohi ohje salty

Poke bowl lohi

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi halutessasi.

Poista lohifileestä nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa lohi kuutioiksi (2 cm x 2 cm). Suolaa lohi.

Sekoita keskenään soija, sokeri, seesaminsiemenöljy ja sriracha. Lisää hienonnettu salottisipuli, inkivääri ja seesaminsiemenet ja lopuksi kevätsipulin varret. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Kuutioi avokado, hienonna kuorittu punasipuli. Leikkaa kurkku pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Valuta härkäpavut.

Kokoa annoskulhojen pohjalle riisiä ja lisää riisin päälle lohta, avokadoa, sipulia, kurkkua ja härkäpapuja. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tarjoa esimerkiksi srirachan ja majoneesin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal / 100 g
Energia 546 kJ / 100 g
Proteiini 6,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 9 g / 100 g
Rasva 7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %