belugalinssisalaatti Belugalinssisalaatti ohje salty

Belugalinssisalaatti

Keitä linssejä runsaassa vedessä 20 minuutin ajan. Varo kuitenkin keittämästä linssejä ylikpsiksi. Linsseissä saa olla purutuntumaa ja rakennetta. Valuta linsseistä ylimääräinen vesi ja kaada ne kulhoon. Lorauta linssien päälle runsaasti oliiviöljyä sekä puristettu sitruunan mehu. Lisää joukkoon vielä sormisuolaa ja mustapippuria. Sekoita kertaalleen ja tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.

Asettele tarjoiluvadille kerroksittain tuoreita pinaatinlehtiä sekä vuonankaalia. Kuori ja pilko avokado sekä kurkku. Lisää ne salaatin joukkoon. Kuutioi feta ja puolita huuhdotut viinirypäleet. Paahda kuumalla pannulla siemeniä ja pähkinöitä, kunnes ne ottavat itseensä kauniin ruskean värin. Lisää salaattipedille avokado ja viinirypäleet, sitten kasaa päälle belugalinssit ja paahdetut siemenet.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal / 100 g
Energia 545 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 7,1 g / 100 g
Rasva 8,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %