Reseptillä tulee n. 1 L ja 0,5L purkit.
Laita isoon astiaan kerroksittain kiinankaalia ja ripsottele reilusti suolaa kerrosten väliin.
Sekoita/ kääntele käsin 30 min välein n. 1-1,5h ajan.
Huuhtele kiinankaaleista ylimääräinen suola pois, vähintään 3 huuhtelua. Jätä siivilään kuivumaan n. 20min.
Sekoita puserrettu valkosipuli, inkivääri, kalakastike, sokeri sekä korealainen chili jauhe (gochugaru) tahnaksi. ( jos käytät tavallista chilijauhoa kimchiin ei luultavasti tule yhtä kaunista punaista väriä, kannattaa myös käyttää chilijauhoa hieman vähemmän koska normi chilijauhe on voimakkaampaa kun gochugaru). seuraavalla kerralla kokeilen hieman isommalle määrällä gochugarua, tälläkertaa ei kimchistä tullut tarpeaksi tulista makuuni.
leikka kevätsipuli 2cm pätkiksi sekä juliennoi porkkana.
Purista ylimääräinen vesi kuivineista kiinankaaleista kevyesti siirrä ne sekoituskulhoon porkkanoiden ja kevätsipulin kanssa.
Sekoita chilitöhnäke kiinankaalisettiin niin että ovat kauttaaltaan töhnässä. kumihanskat kädessä suosittelen.
Streriloi /putsi lasipurkit joihin säilöt kimchin.
Täytä purkit niin että jätä ilmatilaa vähintään, 1,5cm kannen ja kimchin väliin. Pidä huoneenlämmössä pimeässä tasalämmössä 3- 5vrk. Avaa kerran päivässä ja painele kimchistä kaasut pois, pidähuoli että kimchi on mahdollisimman hyvin pinnanalla kun nestettä alkaa kehittymään. Kannattaa laittaa purkkien alle lautanen varmuuden varaksi-ylikuohumis vaara.