5 dl vettä, 41-42 asteista 2 rkl siirappia 2 pss kuivahiivaa (22 g) 2 tl suola 4 dl isoja kaurahiutaleita 6 dl vehnäjauhoja 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä 0,5 dl pellavansiemeniä 0,6 - 0,75 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
Herätä kuivahiiva ensin. Sekoita 2 pss Sunnuntain kuivahiivaa 2 dl:aan lämmintä 41-42 asteista vettä, jonka sekaan on lisätty 2 reilua rkl siirappia ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin. Anna seoksen kuplia ja muuttua vaahtoiseksi puoli tuntia. Sekoita peltileipätaikinan kaikki muut aineet sekaisin isossa taikinakulhossa, lisää hiivaliemi joukkoon. Sekoita taikina käsin kunnolla, ei tarvitse vaivata. Taikina jää märäksi ja tahmeaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota noin 1-tunti, kunnes kaksinkertaistunut. Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille, johon olet ripotellut hieman jauhoja. Taputtele jauhotetuin käsin leipä litteäksi peittämään koko uunipellin.. Vedä pizzaleikkurilla taikina sämpyläruuduiksi. Itse vedän ensin keskeltä taikinaa poikki ja sen jälkeen vielä toisinpäin keskeltä poikki, ja sitten vielä jokainen ruutu neljäksi sämpyläksi. yht 16 sämpyläruutua. Ripottele vähän jauhoa sämpylöiden pinnalle ja peitä kelmulla. Anna nousta 30- 45 min. Suihkupullolla vettä sämpylöiden pintaan ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä, unikonsiemeniä ja seesaminsiemeniä tms. Paista kuumassa uunissa, 225 asteessa, noin 20-25 min, kunnes peltileivän pinta mehevän ruskea.