jauhelihatäytetyt, paprikat Jauhelihatäytetyt paprikat ohje salty

Jauhelihatäytetyt paprikat

Valmistusohje

Leikkaa paprikat kantaosasta avoimiksi. Poista siemenet. Aseta paprikat pystyyn vuokaan avoin puoli ylöspäin (suorista tarvittaessa alapuolet leikkaamalla pieni kärki pois paprikoista). 

Pehmitä paprikoita mikrossa n.15 min (850 W). Hienonna kannan ympärille jäänyt paprika täytteen joukkoon ja valmista haluamasi täyte. Valuta esikypsytetyistä paprikoista niiden sisälle tiivistynyt vesi pois. Ripota sisäpuolelle hieman suolaa ja pippuria. Täytä jauheli-maissi täytteellä.

Paista jauhelihaa. Lisää sekaan  sipuli ja maissipalat. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää suola . Sekoita. 

Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Ripota pinnalle juustoraaste. 

Kypsennä paprikoita vielä mikrossa n. 10 min tai uunissa 225 asteessa 15 - 20 min.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal / 100 g
Energia 388 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 6 g / 100 g
Rasva 7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,6 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %