porkkana, kikhernekeitto Porkkana-kikhernekeitto ohje salty

Porkkana-kikhernekeitto

Huuhtele ja valuta kikherneet. Paloittele porkkanat (talviporkkanat kannattanee myös kuoria). Silppua sipulit. Jauha maustesiemenet morttelissa.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet (1 __ tl korianterinsiemeniä, 1 tl juustokuminansiemeniä, __

__ __0,5 tl kurkumaa, ____

__ __ __1/4 tl cayennepippuria)______

sekä porkkanat ja sipulit. Anna pehmetä hetki samalla käännellen. Lisää puolet kikherneistä sekä kasvisliemi.

Keittele noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta lopuksi suolalla.

Paahda loput kikherneistä kauniin värisiksi paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset kikherneillä, maustamattomalla soijajogurtilla sekä lorauksella hyvää oliiviöljyä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal / 100 g
Energia 290 kJ / 100 g
Proteiini 1,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,9 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %