nigellan, aprikoosikakku Nigellan aprikoosikakku ohje sweet

Nigellan aprikoosikakku

Keitä kuivattuja aprikooseja kahdesta kardemummapalosta otettujen siementen kanssa 10 min. (Laitan myös 6-7 tähtianiksen siementä). Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimen kanssa nesteineen ja siemenineen. Muutaman aprikoosin voi halutessaan halkaista ja jättää kakun koristeeksi. Sekoita mantelijauho, polenta, kananmunat, leivinjauhe, kookossokeri, sitruunamehu (2tl), ruusuvesi (1 tl)  ja aprikoosisoosi keskenään. Voitele irtopohjavuoka ja kaada seos vuokaan. Laita erotetut aprikoosit taikinan pinnalle. Paista 30-35 min 180 asteessa. Kypsyysaika riippuu vuuasta ja voi olla enemmänkin.  Voitele kakun pinta sitruunamehulla notkistetulla aprikoosihillolla ja ripottele pinnalle pistaasipähkinän muruja. 

www.nigella.com / Apricot almond cake

Ravintosisältö / 100 g

Energia 240 kcal / 100 g
Energia 1002 kJ / 100 g
Proteiini 8 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,2 g / 100 g
Rasva 12,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 18,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %