, , burgundinpata 3 Burgundinpata ohje salty

3 Burgundinpata

Valmista lihaliemi. Leikkaa pekoni viipaleiksi. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulikynnet. Kuori ja viipaloi, 1cm, porkkanat ja hienonna yrtit. Leikkaa paisti 3 cm kokoisiksi kuutioiksi ja kuivaa talouspaperilla. Ruskista pekoni ja nosta pataan. Ruskista liha ja nosta pataan. Kuumenna pata ja lisää voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Lisää pataan ensin viini, anna kiehahtaa, lisää lihaliemi niin, että lihat peittyvät. Kiehauta ja suurusta liemi. Lisää kuullotetut kasvikset, hienonnetut yrtit, laaperinlehti, valkosipulit ja tomaattipyree. Sekoita kaikki sekaisin ja nosta pata kansi päällä uuniin hautumaan, 175 C, kolmeksi tunniksi. Paista puolitettuja herkkusieniä 10 min pannulla keskilämmöllä ja lisää niihin suola. Kun pata on ollut uunissa 3 h niin lisää sienet ja anna hautua vielä 20 min. Sekoita välillä jotta sienet saavat makua. Tarjoile täysjyvä riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 428 kJ / 100 g
Proteiini 8,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 4,6 g / 100 g
Alkoholi 1,6 g / 100 g
Sokeri 0,8 g / 100 g
Suola 1,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %