tilliliha, ala, tuula Tilliliha ala Tuula ohje salty

Tilliliha ala Tuula

LIHALIEMI: Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle. Kerää veden pinnalle noussut vaahto pois. Lisää suola (1 tl), kuoritut ja halkaistut porkkana (1 kpl), sipuli (1 kpl), selleri (n. 200 g) sekä laakerinlehti, pippurit (valko- ja mauste n. 20 kpl)  ja tillinvarret. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 2 tuntia. Kääntele lihan palaa välillä. Nosta kypsä liha ja porkkanat leikkuu laudalle. Siivilöi keitinliemi ja jäähdytä.  KASTIKE: Sulata voi kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Kaada keitinliemi (1 litra) ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Keitä n. 5 minuuttia. Mausta keastike sitruunanmehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä. Sekoita joukkoon lopuksi kerma.  Kuutioi liha n. 3x3 cm paloiksi. Lisää lihat kaskikkeeseen kuumenemaan. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal / 100 g
Energia 353 kJ / 100 g
Proteiini 7,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,6 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,6 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %