puolukkapiirakka Puolukkapiirakka ohje sweet

Puolukkapiirakka

Ainekset 6 annosta

Vatkaa voi ja 1,5 desiä sokeria vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksi muna. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina vuokaan ja korota osa taikinasta reunaksi. Sekoita desi sokeria, kananmuna ja kermaviili sekaisin. Levitä se vuokaan taikinan päälle. Ripottele maun mukaan puolukkaa joukkoon ja sokeroi sitä. Jos käytät pientä vuokaa, voit jättää osan taikinasta erilleen ja lisätä siihen vähän ruisjauhoja. Kun sekoitat jauhot saat aikaan muruseoksen, jonka voi käyttää piirakan päällä.

Paista 200-asteisessa uunissa 25-35 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g

Energia 340 kcal / 100 g
Energia 1424 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 43,3 g / 100 g
Rasva 15,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 26,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 76 %