ellin, ihana, tomaattimakaroonivuoka Ellin ihana tomaattimakaroonivuoka ohje salty

Ellin ihana tomaattimakaroonivuoka

Keitä makaronit väljässä vedessä melkein kypsäksi. Paista jauheliha öljyssä ja mausta jauhelihamausteella.  Sekoita keitetyt valutetut makaroonit ja jauheliha sekä tomaatimurska (esim. makaroonien keittokattilassa) ja mausta muutamalla myllynpyöräytyksellä mustapippuria, 0,5 tl paprikajauhetta ja vajaalla teelusikallisella suolaa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, revi joukkoon tuoreet basilikan lehdet ja voit vielä ripotella oreganoa ja kuivattua basilikaa hieman lisämausteeksi, mutta älä laita liikaa jos olet laittanut tuoretta basilikaa! Juustot raasteena päälle ja uuniin 200 asteeseen noin tunniksi (loppupuolella aikaa voit jo vähennellä lämmön 175 asteeseen),

Ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal / 100 g
Energia 870 kJ / 100 g
Proteiini 14,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 14,7 g / 100 g
Rasva 9,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %