kasviscurry, , butternut, , kukkakaali, , paprika, , sipuli, , mausteet, Kasviscurry (butternut, kukkakaali, paprika, sipuli, mausteet) ohje salty

Kasviscurry (butternut, kukkakaali, paprika, sipuli, mausteet)

1 keskikokoinen sipuli silputtuna 1 tuore punainen chili ohuina siivuina peukalonkokoinen pala inkivääriä hienonnettuna 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna pieni nippu tuoretta korianteria varret silputtuna, säästä lehdet 2 punaista paprikaa silputtuna 1 kukkakaali kukinnot eroteltuna ja varsi silputtuna 3 kypsää tomaattia neljänä lohkona 1 pieni talvikurpitsa ilman kuorta ja siemeniä, n. tuuman kokoisina paloita 400 g säilöttyjä kikherneitä huuhdeltuna maapähkinä/kasviöljyä pala voita 1/2 tlk patak's jalfrezi-currytahnaa tai itse tehtyä vastaavaa 2 tlk tomaattimurskaa (2x400g) 4 rkl balsamietikkaa merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria 2 sitruunaa

Tarjoiluun 200 g ruokajogurttia

  1. Laita suuri paistokasari keskilämmölle, pane kasariin öljy ja voi. 

  2. Lisää sipuli, chili, inkivääri, valkosipuli, korianterisilppu ja kuullota n. 10 min.

  3. Lisää paprika, talvikurpitsa, kikherneet ja currytahna. Sekoita hyvin.

  4. Lisää kukkakaali, tuoreet tomaatit, tomaattimurska ja balsamietikka.  Kaada tyhjä tomaattitölkki täyteen vettä, lisää vesi kasariin ja sekoita.

  5. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 45 min. Jos curry on liian vetistä nosta lämpöä viimeiseksi 15 minuutiksi ja keitä ilman kantta.

  6. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

    Tarjoile korianterinlehtien, sitruunalohkojen ja tuoreen jogurtin kanssa.   Lähde  Jamie Oliver Jamien Ruokavallankumous readme.fi

Ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal / 100 g
Energia 226 kJ / 100 g
Proteiini 1,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,1 g / 100 g
Rasva 2,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %