omenakakku, sharlotka Omenakakku Sharlotka ohje sweet

Omenakakku Sharlotka

Ainekset 8 annosta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Voitele hyvin.

Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Voit kuoria ne, jos haluat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Levitä omenaviipaleet vuokaan.

Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. Lisää vaniljasokeri ja jauhot varovasti käännellen. Kaada paksu seos vuokaan omenoiden päälle. Paista omenakakkua uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla 25–30 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa reunat veitsellä irti vuoan reunoista. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja irrota leivinpaperi. Siivilöi päälle kanelia ja tomusokeria.

Vinkki! Tarjoa kakku kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal / 100 g
Energia 697 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 34,1 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 21,7 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %