uunijuurekset, , lanttu, , nauris, , porkkana, , peruna, , mausteet, Uunijuurekset (lanttu, nauris, porkkana, peruna, mausteet) ohje salty

Uunijuurekset (lanttu, nauris, porkkana, peruna, mausteet)

Ainekset 7 annosta

250 g lanttua 250 g naurista 250 g porkkanaa 400 g perunaa (4-5 kpl) 1 valkosipulin kynnet kuorineen vajaa 1 dl oliiviöljyä suolaa (rosmariinia)

  1. Kuori juurekset. Leikkaa lanttu, nauris ja porkkanat 5-6 sentin mittaisiksi ja sentin paksuisiksi suikaleiksi. Lohko perunat neljään osaan.

  2. Pane juuressuikaleet, perunalohkot ja valkosipulin kynnet matalaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy ja ripota pinnalle hieman suolaa (ja rosmariinia jos käytät).

  3. Sekoita hyvin.

  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 min.

    Sopivat joulukinkun kanssa laatikoiden asemasta.

    Lähde Eeva Salonen: Ruokatorstai

Ravintosisältö / 100 g

Energia 95 kcal / 100 g
Energia 399 kJ / 100 g
Proteiini 1,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,4 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %