omena, ansa, á, la, anne Omena-ansa á la Anne ohje sweet

Omena-ansa á la Anne

Sekoita 4 dl jauhoja, 2 dl sokeria, 1 tl leivinjauhe, 1 tl sooda ja 1 dl flora culinessea ruokalusikalla kulhossa sekaisin. Ota muruseosta 3,5 dl toiseen kulhoon ja laita se sivuun. Lisää jäljelläolevaan muruseokseen 150 g vaniljajogurttia (tai maustamaton jogurtti + vaniljajauhe/vaniljasokeri tms) ja kananmuna. Sekoita jogurtti ja muna seokseen.  Vuoraa vähintään 4 cm korkea ja ø30 cm piirakkavuoka leivinpaperilla tai voitele culinessella. Kaada taikina tasaisesti vuokaan. Lisää taikinan päälle noin 5-6 dl pieniä omenakuutioita tasaisesti ripotellen. Sekoita käsivispilällä rahkat (2 prk), munat (3 kpl), sokeri (1 dl), vaniljasokeri (1 tl) ja vaniljajauhe yhteen,  ja kaada seos  tasaisesti vuokaan omenien päälle. Voit levitellä pintaa vielä nuolijalla tasaisemmaksi. Ripottele jäljelle jätetty runsas murukerros rahkaseoksen pinnalle, mahdollisimman tasaisesti.  Paista uunin alatasolla, noin 40-45 min. Anna jäähtyä kokonaan. Mielettömän hyvä omenapiirakka!

Ravintosisältö / 100 g

Energia 198 kcal / 100 g
Energia 830 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,2 g / 100 g
Rasva 5,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %