mutakakku, , , karppaus, info, Mutakakku ( karppaus.info) ohje sweet

Mutakakku ( karppaus.info)

Ainekset 10 annosta

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee. Itse sulatin 360-400 watilla.) 

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman. Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan. 

Lisää makeutusjauhetta. Alkuperäisessä ohjeessa oli 3 dl sokeria, mutta tämä ei välttämättä kaipaa makeutusainetta ihan yhtä paljoa. Tein itse jopa puolella desillä makeutusjauhetta, koska suklaan makeus riittää itselleni hyvin. Käytin Canderelia, joka ei (IMHO) maistu yhtä pahalle kuin Hermesetas. 

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti. On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi". Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä. 

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja. Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa. 

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa. Irtopohjavuoka on hyvä. 

P.S. Jos jaksaa kikkailla niin parhaiten suklaan saa sulaksi (tärväämättä sitä) vesihauteessa. Sitten sekoittaa suklaan ja jäähtyneen sulan voin, niin homma onnistuu ihan varmasti eikä tule klimppistä suklaata ja erillistä voikerrosta missään vaiheessa. 

Ohje onnistui ihan täydellisesti 10 min paistoajalla. Käytin halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaa, joka oli ihan oikean kokoinen. Lisäkkeenä tarjosin kermavaahtoa ja persimonin viipaleita, jotka olin freesannut voissa ja lorautin ihan reippaan teelusikallisen drambuie-likööriä sekaan. 

Ravintosisältö / 100 g

Energia 420 kcal / 100 g
Energia 1754 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,9 g / 100 g
Rasva 38,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,6 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %