aamiaissämpylät, ilman, vehnäjauhoja Aamiaissämpylät ilman vehnäjauhoja ohje salty

Aamiaissämpylät ilman vehnäjauhoja

Sekoita kylmään veteen hiiva jauhot suola ja psyllikum isossa kulhossa. Laita oljyllä voideltu voipaperi kulhonpäälle ja laita jääkaappiin yön yli. Taikina jää löysäksi ja kohoaa yöllä. Nostele kohonneesta taikinasta kahdella lusikalla sämpylöitä pellille. Paista 225 c uunissa hieman keskitason yläpuolella noin 30- 35 min. Kunnes sämpylät kumisee pohjasta kopauttaessa. Sämpylöiden päälle voi laittaa siemeniä ennen paistoa. Älä peitä kuumia sämpylöitä niiden rapeus häviää.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 169 kcal / 100 g
Energia 706 kJ / 100 g
Proteiini 5,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 30,8 g / 100 g
Rasva 2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %