britakakku Britakakku ohje sweet

Britakakku

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Pese ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)

Paista britakakkua 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Puolita jäähtynyt kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto ja vadelmat. Nosta toinen kakkulevy päälle.

Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä.

• Levitä marenkitaikina puhtaalla nuolijalla. Jos marenkitaikinaan sekoittuu rasvaista kakkutaikinaa, vaahto voi laskea.

• Täytä britakakku juuri ennen tarjoilua, niin sen rapeus ei kärsi.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal / 100 g
Energia 903 kJ / 100 g
Proteiini 3,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 25,5 g / 100 g
Rasva 10,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 19,7 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %