linssikeitto, hannag, lo Linssikeitto HannaG LO ohje salty

Linssikeitto HannaG LO

Kuori sipulit, hienonna ne. Laita kattilaan öljy ja sipulit, kuullota pari minuuttia ja lisää mukaan tomaattipyree, sekoittele. Kaada mukaan tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Mausta mustapippurilla, suolalla, sokerilla ja paprikajauheella, jätä porisemaan keskilämmöllä ja valmista sillä välin patonki. Vartissa valmista, mutta ei se huonone vaikka saa aikaa enemmänkin. Maista ja mausta tarpeen vaatiessa lisää, surauta sitten sauvasekoittimella keitto suhteellisen sileäksi. Lisää desin verran kermaa (ja tarvittaessa tilkka vettä jos keitto vaikuttaa enemmänkin kastikkeelta) ja kuumenna keitto vielä kiehuvaksi ja jaa se lautasille. Nosta keiton päälle muutama tuore oreganon lehti, jos niitä sieltä leikkuulaudalta sattuisi vielä löytymään.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 423 kJ / 100 g
Proteiini 2,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,6 g / 100 g
Rasva 6,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %