intialainen, lihapata Intialainen lihapata ohje salty

Intialainen lihapata

  1. Leikkaa liha (800 gr naudanlihaa) kuutioiksi. Kuori ja hienonna 2 pientä sipulia ja 2 valkosipulin kynttä. Kuori inkivääri (4 cm) ja leikkaa se hienoiksi suikaleiksi.

  2. Kuumenna rasva suuressa padassa ja rusksista lihapalat. Ota ne padasta. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä padassa noin 5 minuutta koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mausteet (2 rkl curryä ja 3 tl kuminaa) ja kuullota vileä noin minuutti.

  3. Kaada pataan lihapalat ja niistä valunut mehu sekä noin puoli litraa vettä. Hauduta kannen alla hiljakseen puoli tuntia. Lisää myös suola (1 rkl).

  4. Käytä tomaatit kiehuvassa vedessä ja poista niistä kuoret. Jaa tomaatit neljään osaan ja poista siemenosat. Lisää tomaatinpalat pataan ja kypsennä vielä puoli tuntia.

  5. Mausta ranskankerma korianterilla tai sitruunamelissalla. Tarjaa riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal / 100 g
Energia 307 kJ / 100 g
Proteiini 9,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,4 g / 100 g
Rasva 3,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,9 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %