2,5 dl rypsiöljy 1 kokonainen muna 1-2 valkosipulin kynttä (2 anjovisfilettä) 3 rkl sitruunamehua 0,5 rkl Dijon sinappia 1 rkl vettä 0,5 rkl omenaviinietikkaa 0,3-0,5 tl suolaa jauhettuna 0,3 tl mustapippuria jauhettuna
Laita ainekset kerroksittain kapeaan, korkeaan sauvasekoitinmukiin. Älä käynnistä sauvasekoitinta, kun laitat sauvasekoittimen pohjaan asti kiinni. Käynnistä sauvasekoitin pohjassa ja ala hyvin hitaasti nosta sauvaa ylöspäin terän pyöriessä täydellä teholla. Nosta pintaan asti, majoneesin rakenne pitäisi olla heti hyvä ja sakea. Sekoita muutamia kertoja vielä ylös alas, kunnes kaikki öljy on sekoittunut tasaisesti majoneesiin. Voit tehdä hyvää cesar-salaatinkastiketta lisäämällä seokseen vielä pari anjovisfilettä. Ja majoneesi muuntuu hampurilaiskastikkeeksi suhteessa 5 rkl majoneesia + 2 rkl Heinzin ketsuppia.