jauhispiirakka, , vhh, Jauhispiirakka (vhh) ohje salty

Jauhispiirakka (vhh)

Ohje on Marjolassa herkutellaan-blogista Pekoni-herkkusieni-sipulipiiras. Täytteessä jätin pekonin pois ja laitoin munasilppua tilalle, koska teki mieli vanhanajan lihapiirakkaa.

Nypi keskenään voi, juusto ja mantelijauhot. Lisää muna ja leivinjauhe ja sekoita kunnolla. Vaivaa pofiberiä niin paljon, että tulee hyvä ja helposti vuokaan taputeltava taikina. Irtopohjavuokaan 20cm tulee korkeareunainen ja 24-26cm matalareunaisempi piirakka.  Esipaista 200* 10min. Täytä. Jatka paistamista 200* vielä 20min. Täytteeseen pannun kautta jauhis ja sipulit, mausta suolalla ja pippureilla. Kovaksi keitetyt munat silpuksi ja sekoita jauhikseen.  Kippaa täyte esipaistetunpohjan päälle ja sen päälle vielä smetanamössö. Smetanamössöön sekoitetaan keskenään smetana, juustoraastetta, muna, loraus kermaa ja mausteita.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal / 100 g
Energia 915 kJ / 100 g
Proteiini 11 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 18,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %