tuian, raparperirahka, piirakka, Tuian Raparperirahka-piirakka ohje sweet

Tuian Raparperirahka-piirakka

1,2 lvehnäjauhoja

4,5 dlsokeria

3 tlleivinjauhetta

3 tlruokasoodaa

3 gvaniljasokeria

375 gvoita

2munaa

3 dlpiimää

Täyte:raparperia (tai omenoita tai vadelmia)

2,5 dlsokeria

750 gMAITORAHKAA

3munaa

3 tlvaniljasokeria

0,5 dlsitruunanmehua

Ohjeet

 

Sekoita pohjan kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle. Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle. Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle. Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle. Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 232 kcal / 100 g
Energia 973 kJ / 100 g
Proteiini 6,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 32 g / 100 g
Rasva 8,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 17,5 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %