2 sitruunaa (yhden sitruunan mehu, kahden sitruunan raastettu kuori) 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna 8-10 anjovisfilettä (sardellia) n. 4 dl parmesaania raastettuna 3 keitettyä kananmunaa 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä kourallinen lehtipersiljaa kourallinen ruohosipulia kourallinen tilliä kourallinen basilikaa mustapippuria myllystä suolaa 400 g pastaa
Valmista pastakastike suoraan kulhoon: Raasta sitruunankuori ja purista mehu toisesta sitruunasta. Käytä luomusitruunaa ja pese sitruunat ensin.
Pilko joukkoon valkosipulinkynnet ja paloittele mukaan anjovisfileet. Raasta joukkoon pari kolme desiä paremassania.
Painele keitetyt kananmunat haarukalla hienoksi ja lisää mukaan kulhoon. Lorauta sekaan oliiviöljy.
Heitä mukaan pari kourallista hienoksi hakattuja yrttejä, kaikki aineslistassa mainitut sopivat tähän pastaan. Maun tulisi tässä vaiheessa olla raikkaan sitruunainen ja melko suolainen.
Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä, varo keittämästä liian kauan. Ota talteen desin verran pastan keitinvetttä. Valuta pasta ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita, lisää tarvittaessa hiukan keitinvettä.
Heitä reilu kourallinen parmsaania pastan päälle ja rouhi myllystä mustapippuria.
Lähde Alexander ja Hanna Gullichsen Safka Otava