2 kypsää banaania 4 kananmunaa 10 tuoretta taatelia 1 dl raakakaakaojauhetta (tai sokeritonta kaakaojauhetta) 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl aitovaniljajauhetta
Koristeeksi suklaa-kookosvaahtoa tai suklaa-kookos-ganachea + esim. marjoja
Pilko banaanit ja laita blenderiin kananmunien kanssa. Surraa tasaiseksi. Lisää taikinaan taatelit, joista on poistettu kivet, sekä kaikki muut loput ainekset. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja kookosöljyllä voideltuun vuokaan (20 cm). Paista n. 20 min. 200 asteessa. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.
*
mun suklaa kuorrutus(kuvassa) 50g sokeriton Brunberg suklaa 0,5 dl kermaa sulata varoen mikrossa ja sekoita
SUKLAA-KOOKOS-GANACHE
2 dl kookoskermaa 150 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
Lämmitä kookoskerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa sekaan. Anna jäähtyä ja hieman jähmettyä, ja levitä kakun päälle. Koristele marjoilla/pähkinärouheella/kookoslastuilla tms.
Note to self. Käytin suklaana 70% minttusuklaata, jossa on jonkin verran sokeria. Se oli virhe. Kakku oli kyllä tosi hyvää, mutta sain vatsani kipeäksi. Ensi kerralla aion tehdä suklaa-kookosvaahdon ilman yhtään sokeria. Mutta jos vatsasi kestää, niin tämä on kyllä bueno vaihtoehto.
*
SUKLAA-KOOKOSVAAHTO
1 prk kookosmaitoa 2-3 rkl raakakaakaojauhetta aitovaniljajauhetta maun mukaan hunajaa tai esim. agavesiirappia
Pidä kookosmaitopurkki jääkaapissa, jotta se on jähmeää. Kaavi valkoinen, kovettunut kookosmaito kulhoon ja lisää kaakao + makeutus. Sekoita tasaiseksi tai vatkaa vaahdoksi ja kippaa kakun päälle. Koristele.