sokeriton, suklaakakku, ala, kismiina Sokeriton suklaakakku ala Kismiina ohje sweet

Sokeriton suklaakakku ala Kismiina

2 kypsää banaania 4 kananmunaa 10 tuoretta taatelia 1 dl raakakaakaojauhetta (tai sokeritonta kaakaojauhetta) 1 tl leivinjauhetta 1/2 tl aitovaniljajauhetta

Koristeeksi suklaa-kookosvaahtoa tai suklaa-kookos-ganachea + esim. marjoja

Pilko banaanit ja laita blenderiin kananmunien kanssa. Surraa tasaiseksi. Lisää taikinaan taatelit, joista on poistettu kivet, sekä kaikki muut loput ainekset. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja kookosöljyllä voideltuun vuokaan (20 cm). Paista n. 20 min. 200 asteessa. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

*

mun suklaa kuorrutus(kuvassa) 50g sokeriton Brunberg suklaa 0,5 dl kermaa sulata varoen mikrossa ja sekoita

SUKLAA-KOOKOS-GANACHE

2 dl kookoskermaa 150 g tummaa suklaata (vähintään 70%)

Lämmitä kookoskerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa sekaan. Anna jäähtyä ja hieman jähmettyä, ja levitä kakun päälle. Koristele marjoilla/pähkinärouheella/kookoslastuilla tms.

Note to self. Käytin suklaana 70% minttusuklaata, jossa on jonkin verran sokeria. Se oli virhe. Kakku oli kyllä tosi hyvää, mutta sain vatsani kipeäksi. Ensi kerralla aion tehdä suklaa-kookosvaahdon ilman yhtään sokeria. Mutta jos vatsasi kestää, niin tämä on kyllä bueno vaihtoehto.

*

SUKLAA-KOOKOSVAAHTO

1 prk kookosmaitoa 2-3 rkl raakakaakaojauhetta aitovaniljajauhetta maun mukaan hunajaa tai esim. agavesiirappia

Pidä kookosmaitopurkki jääkaapissa, jotta se on jähmeää. Kaavi valkoinen, kovettunut kookosmaito kulhoon ja lisää kaakao + makeutus. Sekoita tasaiseksi tai vatkaa vaahdoksi ja kippaa kakun päälle. Koristele.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal / 100 g
Energia 1130 kJ / 100 g
Proteiini 9,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 22,4 g / 100 g
Rasva 16,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,8 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %