vegaani, kasvispyörykät Vegaani Kasvispyörykät ohje salty

Vegaani Kasvispyörykät

Kuori ja raasta vihannekset raasteeksi. Jos vihanneksista tulee näkyvästi paljon nestettä valuta niistä osa pois. Älä kuitenkaan kaikkia, koska liemi anttaa herkullisen maun taikinaan. 

Lisää raasteen joukkoon kaura fraiche, kaurahiutaleet, jauhot sekä muut listassa olevat ainekset. Sekoita seos hyvin ja anna maun tekeytyä jääkaapissa n. 1h. Kun otat taikinan kaapista näet tarviiko se vielä lisää jauhoja taikka hiutaleita. Joskus vihanneksista lähtee todella paljon nestettä jonka seurauksena taikina on niin löysää ettei siintä saa muotoiltua mitään. Lisää siis jauhoja sen mukaan miten näet, että saat työstettyä taikinasta pyöryköitä.  

Voit paistaa pyörykät uunissa 200c 30min tai kuumassa öljyssä. Tällä kertaa paistoin pyörykät öljyssä. 

kuumenna öljy 170-180C paistomittaria apuna käyttäen. Varmista että lähelläsi on kattilan kansi, jolla voit vahingon sattuessa tyrehdyttää tulen. 

kastele käsiä hiukka ennen kuin käyt pyörittelemään pyöryköitä. Taikina ei jää niin helposti käsiin kiinni.

paista pyöryköitä 5 kerrallaan,  siksi  etteivät ne jää kiinni toisiinsa tai öljyn kuumuus laske.

paista n. 4 min. Niin että väri on kullanruskea

nosta valmiit pyörykät reikäkauhan kanssa talouspaperin päälle "kuivumaan"

tarjoile kylmänä tai lämpöisenä

Ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal / 100 g
Energia 535 kJ / 100 g
Proteiini 2,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 18,4 g / 100 g
Rasva 4,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %