yrttinen, mozzarellapasta Yrttinen mozzarellapasta ohje salty

Yrttinen mozzarellapasta

Ainekset 4 annosta

300 g             tagliatellea

1 (350 g)        kesäkurpitsa

1(350 g)         munakoiso

2 (à 125g/200 g) Pirkka mozzarellaa

 

Yrttiöljy

1 ruukku        Pirkka basilikaa

1 ruukku        lehtipersiljaa

3                    valkosipulinkynttä

1/2 dl            Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

1/2 dl            rypsiöljyä

1/2 dl            sitruunanmehua

1 1/2 tl          suolaa

mustapippuria

 

Valmistus  alle 30 min

Kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso. Siirrä kuutiot uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista yrttiöljy. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Siirrä paahdetut kasvikset suoraan uunikuumina yrttiöljyyn.

Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja sekoita kasvisten joukkoon.

Revi mozzarella pastaan ja koristele muutamalla yrtinlehdellä. Tarjoa heti.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 153 kcal / 100 g
Energia 639 kJ / 100 g
Proteiini 6 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,3 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %