perunamakkara Perunamakkara ohje salty

Perunamakkara

Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito. Sekoita joukkoon liha ja mausteet. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.

Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi. Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia. Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.

Ruskista makkarat ennen tarjoilua.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 74 kcal / 100 g
Energia 309 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 9 g / 100 g
Rasva 2,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %