Pizzapohja 3 dl spelttijauhoa 2 dl durum-jauhoa 2 dl täysjyvävehnäjauhoa 1 tl kuivahiivaa 1 tl suolaa 3 ½ dl vettä ¼ dl oliiviöljyä 2-3 rkl ruokaöljyä jauhoja leivontaan
Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää joukkoon vähitellen vesi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai yleiskoneella hiljaisella nopeudella.Lisää taikinan joukkoon oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes se on kokonaan imeytynyt taikinaan. Vaivaa taikinaa vielä noin 5 minuuttia yleiskoneen maksiminopeudella tai nosta taikina pöydälle ja moukaroi sitä oikein kunnolla.Sulje taikina tiiviiseen muoviastiaan, jossa sillä on tilaa nousta. Siirrä astia jääkaappiin kolmeksi vuorokaudeksi.Nosta taikina jääkaapista huoneenlämpöön pari tuntia ennen leipomishetkeä. Pese uunipelti ja öljyä se ruokaöljyllä.Nosta taikina jauhotetulle tasolle. Painele taikinaa litteäksi kevyesti sormilla muotoillen. Varo rikkomasta ilmakuplia. Nostele taikinaa välillä ilmaan, jottei se tartu kiinni tasoon. Siirrä taikina öljytylle uunipellille ja jatka levittämistä, kunnes taikina ulottuu koko pellille ja on noin pikkurillin paksuinen.Anna taikinan nousta pellillä noin puoli tuntia ennen kastikkeen levittämistä. Täyte 1,2 kg jauhoisia perunoita 1 tl suolaa 60 g parmesaania 0,5 dl oliiviöljyä 3 oksaa rosmariinia 1 pallo mozzarellaa Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolavedessä kypsäksi. Raasta parmesaanijuusto. Hienonna rosmariininlehdet, jätä osa koristeluun. Paloittele mozzarella.Valuta vesi perunoista ja leikkaa ne veitsellä pieniksi paloiksi. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, rosmariinisilppu ja oliiviöljy. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.Levitä mozzarellapalat pizzapohjalle. Kaada päälle perunamassa paksuksi kerrokseksi.Paista 300-asteisen uunin alaosassa 15–20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Nosta uunin yläosaan ja paista noin 5 minuuttia, kunnes peruna on ruskistunut. Koristele rosmariinin lehdillä ja tilkalla oliiviöljyä.