joben, tonnikalasalaatti Joben tonnikalasalaatti ohje salty

Joben tonnikalasalaatti

Laita tonnikala valumaan öljystä. Revi salaatti, keitä munat, pastan keitän pyreellä, persiljalla ja suolalla, (vähän etikkaa) maustetussa vedessä. Huuhdo pasta kylmällä vedellä ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Pilko kurkku, puolita tomaatit. Lohko munat. Alle kulhoon salaatti, kurkku. Seuraava kerros pastaa ja tomaatit. Tonnikalaa päälle lusikallinen säännöllisin välein ringissä ja kananmunalohkot viereen, näin tietää syövänsä likimain saman kalorimäärän joka annoksella. Pinnalle ripsitään auringonkukansiemenet, vähän suolaa ja mustapippuria.

Kastike voisi olla chili- tai kermaviilikastike.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 123 kcal / 100 g
Energia 514 kJ / 100 g
Proteiini 10,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 7,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %