baileyskakku Baileyskakku ohje sweet

Baileyskakku

pohja

200 g    kaurakeksejä                                       

50 g      voita                                                    

täyte

5 kpl     liivatelehtiä                                         

3 dl       kuohukermaa                                      

200 g    tuorejuustoa                                        

1 ½ dl   tomusokeria                                        

2-3 tl    vaniljasokeria                                      

1 dl       baileys likööriä                                    

n. 1 rkl vettä                                                    

pinnalle

1 dl       baileys-likööriä                                    

2 kpl     liivatelehtiä                                         

             tummaa- ja valkosuklaata koristeluun

            

Ohjeet

Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula voi, sekoita.  Painele vuoanpohjalle, laita jääkaappiin. Vaahdota kerma, jätä hieman löysemmäksi. Sekoita eri astiassa tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää Baileys ohuena nauhana joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kunnes liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti ennen päällisen laittoa. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen n 5-10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl baileys-likööriä ja lisää liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään ja koristele vaikka suklaalla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 388 kcal / 100 g
Energia 1621 kJ / 100 g
Proteiini 5,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 32,4 g / 100 g
Rasva 23,7 g / 100 g
Alkoholi 2,5 g / 100 g
Sokeri 26,3 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %