pohja
200 g kaurakeksejä
50 g voita
täyte
5 kpl liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria
1 dl baileys likööriä
n. 1 rkl vettä
pinnalle
1 dl baileys-likööriä
2 kpl liivatelehtiä
tummaa- ja valkosuklaata koristeluun
Ohjeet
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sula voi, sekoita. Painele vuoanpohjalle, laita jääkaappiin. Vaahdota kerma, jätä hieman löysemmäksi. Sekoita eri astiassa tuorejuustoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää Baileys ohuena nauhana joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kattilaan. Kuumenna kunnes liuenneet ja anna jäähtyä hetki. Sekoita neste ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti ennen päällisen laittoa. Laita 2 liivatelehteä kylmään veteen n 5-10 minuutiksi. Kuumenna 1 dl baileys-likööriä ja lisää liivatelehdet. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään ja koristele vaikka suklaalla.