broilerpiirakka Broilerpiirakka ohje salty

Broilerpiirakka

  • Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Kaada päälle vesi ja rasva. Sekoittele ruokalusikalla taikinaksi ja puristele muutaman kerran kädellä taikina irti kulhosta. Painele taikina käsin voideltuun, pyöreään, halkaisijaltaan noin 26 cm piirakkavuokaan. 

    Laita piirakkapohjan päälle lohi, mausta ihan aavistuksen verran tillillä, currylla, suolalla ja pippurilla. Lado munasiivut lohen päälle, ripota pinnalle punasipulisilppu, tilliä, pippuria ja suolaa. Mausteita laitetaan vain aavistus, sormilla ripottaen. Täytteet on itsessään jo suolaisia.

    Laita täytteiden päälle juustoraaste. Vispaa munat ja maito/kerma vispilällä sekaisin. Kaada munamaito tasaisesti piirakan täytteen päälle.

    Paista uunin keskitasolla ylä/alalämmöllä 225 asteessa noin 25 min, kunnes pinta on kauniisti ruskettunut. Jos uunisi on kovin ärhäkkä, vähennä paistoaikaa.

Huom! Täytteen kaikki ainekset voi sekoittaa munamaitoa ja juustoraastetta myöten ensin keskenään ja maustaa. Maista täytettä, että maut on kohdallaan ja kaada koko täyteseos kerralla piirakkapohjan päälle. Tämä tapa sopii erityisesti, jos teet piirakan kinkkusuikaleista tai tonnikalasta

Ravintosisältö / 100 g

Energia 219 kcal / 100 g
Energia 915 kJ / 100 g
Proteiini 11,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,6 g / 100 g
Rasva 14,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %