Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä
Täyte:
1 pieni sipuli
10 cm:n pala purjoa
200 g kylmäsavulohisiivuja
1 ruukku tilliä
2 munaa
2 ½ dl ruokakermaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
¼ tl valkopippuria
Pinnalle:
n. 50 g kylmäsavulohisiivuja
tillinvarsia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen voin/margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuuan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.