lohipiirakka, , kinuskikissa, Lohipiirakka (Kinuskikissa) ohje salty

Lohipiirakka (Kinuskikissa)

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta

150 g voita tai margariinia

½ dl kylmää vettä

Täyte:

1 pieni sipuli

10 cm:n pala purjoa

200 g kylmäsavulohisiivuja

1 ruukku tilliä

2 munaa

2 ½ dl ruokakermaa

2 dl emmentaljuustoraastetta

1 tl paprikajauhetta

¼ tl valkopippuria

Pinnalle:

n. 50 g kylmäsavulohisiivuja

tillinvarsia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen voin/margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuuan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 257 kcal / 100 g
Energia 1072 kJ / 100 g
Proteiini 11,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 15,2 g / 100 g
Rasva 16,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %