Ainekset
1 sipuli
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
2 tl currya
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa (Santa Maria)
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl chilijauhetta
3 dl Pirkka jasmiiniriisiä
6 dl vettä + ananastölkin liemi
1 tlk (227 g) Pirkka ananaspaloja
1 dl Pirkka rusinoita
1 dl Pirkka suolapähkinöitä
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja kuutioi paprika. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kattilassa. Lisää paprikakuutiot ja kaikki mausteet sipuliseoksen joukkoon. Sekoita hetki. Lisää riisi kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja ananastölkin liemi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi ananaspalat, rusinat ja suolapähkinät. Kuumenna. Tarjoa kasvisruokana raikkaan salaatin ja sämpylöiden kanssa tai lisäkkeenä