voisarvet Voisarvet ohje salty

Voisarvet

Raaka-aineet

3 dl            maitoa                    

50 g           hiivaa                     

1                muna                      

1½ tl         suolaa                    

150 g         margariinia tai voita               

n.8 dl         vehnäjauhoja         

Täyte:        juustoraastetta       

                  kinkkukuutioita     

Voiteluun:                                muna       

Pinnalle:    unikonsiemeniä      

Ohjeet

 Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, muna ja jauhot. Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä. Vaivaa taikina leipomisalustalla hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana.  Kaaviloi taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä. (Taikinasta saa 2xlevyn -> 16 kpl voisarvia) Kääri sektorit sarviksi niin, että aloitat leveästä reunasta. Pane ne pellille leivinpaperille vähän kaarelle. Kohota voisarvet lämpimässä vedottomassa paikassa hyvin ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä tai kaurahiutaleita. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskiosassa n. 12 minuuttia.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal / 100 g
Energia 1136 kJ / 100 g
Proteiini 7,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 36,7 g / 100 g
Rasva 9,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 1,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %