ruis, ohrarieska
Ruis-ohrarieska ohje
salty
Pelina
Ruis-ohrarieska
Lisää kiehuvaan veteen ruishiutaleet ja suola. Anna turvota ja jäähtyä.
Vaivaa taikinakoukuilla taikinapuuroon ruisjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. leivo painellen pellille ohueksi rieskaksi.
Pistele rieska ja paista 250 asteessa ~15 minuuttia, kunnes rieska on kypsä ja rapea (saanut vähän väriä laitoihin).
Ravintosisältö / 100 g
Energia
127 kcal / 100 g
Energia
533 kJ / 100 g
Proteiini
3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti
23,5 g / 100 g
Rasva
0,8 g / 100 g
Alkoholi
0 g / 100 g
Sokeri
0,8 g / 100 g
Suola
1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös
100 %