100g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
1dlsokeria
1kananmuna
1 1/2dlvehnäjauhoja
1dl Pirkka ruisjauhoja
1tlleivinjauhetta
Täyte
7-8dl(400 g)mustikoita (tuore tai pakaste)
2-3rklperunajauhoja
1/2dlsokeria
1prk(200 g) Pirkka Kevyt kermaviiliä
1kananmuna
1/2dlsokeria
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Tiesitkö että...Vinkki! Voit paistaa piirakan myös annosvuoissa. Vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia