mustikkapiirakka, rukiinen, pohja, tuia Mustikkapiirakka rukiinen pohja Tuia ohje sweet

Mustikkapiirakka rukiinen pohja Tuia

100g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia

1dlsokeria

1kananmuna

1 1/2dlvehnäjauhoja

1dl Pirkka ruisjauhoja

1tlleivinjauhetta

Täyte

7-8dl(400 g)mustikoita (tuore tai pakaste)

2-3rklperunajauhoja

1/2dlsokeria

1prk(200 g) Pirkka Kevyt kermaviiliä

1kananmuna

1/2dlsokeria

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä taikina lastalla, jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada seos vuokaan. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...Vinkki! Voit paistaa piirakan myös annosvuoissa. Vähennä tällöin paistoaikaa noin 5 minuuttia

Ravintosisältö / 100 g

Energia 193 kcal / 100 g
Energia 803 kJ / 100 g
Proteiini 3,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 26,7 g / 100 g
Rasva 7,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 15,2 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %