tuian, laskiaispullat Tuian laskiaispullat ohje sweet

Tuian laskiaispullat

  • 15 kpl, n. 130 kcal)

2 ½ dl rasvatonta maitoa ½ pak (á 50 g) hiivaa 1 rkl sokeria ¾ dl makeutusjauhetta ¼ tl suolaa 1 muna 1 tl kardemummaa n. 6 dl vehnäjauhoja 25 g sulatettua Voimariinia (60 %)

Voiteluun muna

Täyte 1 prk vauvanruoka-marjasosetta ½ prk (1 dl) Valio kevytvispiä ½ prk (125 g) Valio maitorahkaa makeutusjauhetta ½ tl vaniljasokeria

Koristeluun 1 tl tomusokeria

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää sokeri, makeutusjauhe, suola ja muna sekä kardemumma. Sekoita. Lisää osa jauhoista puuhaarukalla vatkaten. Alusta lopuilla jauhoilla, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on pehmeää. Vaivaa sekaan sulatettu Voimariini. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa. Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia 15 kpl. Kohota liinan alla. Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Vaahdota kevytvispi ja lisää maitorahka. Mausta täyte makusi mukaan. Halkaise jäähtyneet pullat, täytä marjasoseella ja kevytvispi-rahkavaahdolla

Ravintosisältö / 100 g

Energia 209 kcal / 100 g
Energia 875 kJ / 100 g
Proteiini 7,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,7 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 5,5 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %