Ohje suoraan Iltalehdestä
Pohja:
150 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl tummaa siirappia
30 g voita
1,5 dl suolapähkinöitä
Päälle:
100 g maitosuklaata
Sekoita murskatut Digestive-keksit voisulan kanssa ja painele suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Mittaa täytteen aineet paksupohjaiseen kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes seos sakenee. Tähän voi mennä noin puoli tuntia. Hämmennä seosta koko ajan, ettei se pala pohjaan.
Jos haluat laittaa suolapähkinöitä täytteen sekaan, niin tee se tässä vaiheessa.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kaada hieman jäähtyneenä täytteen päälle. Laita taas jääkaappiin jähmettymään.
Irrota vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.